Hallo,

In Nederland is het grootste deel van de bevolking wel bekend met de handicap autisme en zijn er veel voorzieningen en speciaal onderwijs om deze kinderen te helpen. In Sri Lanka zijn er ca. 39.000 kinderen met autisme, en zijn er zo goed als geen scholen voor deze kinderen beschikbaar. Ook is men heel slecht bekend met deze handicap en worden veel kinderen “weggestopt”.

Wij zijn vorig jaar een klein schooltje begonnen voor kinderen met autisme. In onze school kunnen wij 9 kinderen plaatsen. Momenteel hebben wij 2 kindjes, 1 lerares en een hulpjuf. Afgelopen jaar hebben wij voor 6 maanden een orthopedagoog uit Nederland gehad en een logopediste die ons ontzetten goed geholpen hebben. Om de kwaliteit van ons onderwijs op een hoog peil te houden zijn wij steeds op zoek naar mensen die ons willen helpen, waardoor wij weer nieuwe kindjes kunnen aannemen. Wij zoeken vrijwilligers die voor minimaal een aantal maanden bij ons willen komen en ons willen helpen met het onderwijs. Wij zoeken een orthopedagoog, een logopedist, een speltherapeut, mensen die kennis hebben van sensorische integratie, mensen die de PABO opleiding speciaal onderwijs hebben gevolgd. Ook stagiaires of afstudeerders zijn van harte welkom. Wij willen hierbij graag een oproep doen voor hulp voor onze school. Wellicht zijn er mensen die voldoen aan de bovengenoemde kwaliteiten en graag naar Sri Lanka willen komen, of kennen jullie weer mensen die hieraan voldoen.

Wellicht zijn er mensen die ons “hulp op afstand” kunnen bieden. Ook die hulp is uiteraard welkom! Behalve helpen op onze school, is er uiteraard in de weekenden (en op de vele vrije dagen die sri lanka “helaas”heeft) voldoende gelegenheid om het land te verkennen. Voor meer informatie kunnen jullie ook mailen naar info@autischoolsrilanka.com

Alvast bedankt!

Groetjes vanuit Sri Lanka

Desiree & Aanjanee