Hallo bezoekers,

Naar aanleiding van een uitzending van Peter R.de Vries gisterenavond, die ik persoonlijk afsloot met een misselijk gevoel, hierbij nogmaals een waarschuwing om goed op te letten met wie u in zee gaat als u opvang / begeleiding zoekt voor uw kind.Trek referenties na, controleer op KvKoophandel, etc etc

Ook op “autisme markt” staat zo'n soortgelijke waarschuwing.

Vereniging Per Saldo (PGB advies) heeft hierover ook een brief gekregen van de Burgemeester van Amsterdam.

JOEP M. LOOPT WEER

TEGEN DE LAMP

Joep M. is veroordeeld voor het seksueel misbruik van minderjarige gehandicapten. Peter R. de Vries ontdekte dat hij zich na zijn celstraf weer aanbiedt als hulpverlener voor meervoudig gehandicapte kinderen. In de uitzending van zondag 16 november liep de pedofiel weer tegen de lamp.

- HULPVERLENER -

Door zich voor te doen als hulpverlener, komt M. in contact met ouders van meervoudig gehandicapte kinderen. Met gefantaseerde verhalen over zijn medische achtergrond en zijn successen weet hij het vertrouwen van ouders te winnen. Vervolgens misbruikt hij hun kinderen.

- HOF VREESDE AL DAT HIJ IN HERHALING ZOU VALLEN -

Van de rechtbank krijgt Joep M. in 2005 vijf jaar gevangenisstraf opgelegd. Die straf wordt door het Gerechtshof teruggebracht tot vierenhalf jaar. Het Hof vreest in zijn arrest dat M. weer in herhaling zal vallen. Omdat hij geen officiële hulpverlener is, kunnen de rechters hem niet de bevoegdheden als hulpverlener ontzeggen.

De vrees van het Gerechtshof blijkt terecht. In 2007 komt Joep M. op vrije voeten. Hij blijkt weinig van zijn gevangenisstraf te hebben geleerd. Via zijn website biedt hij zich weer aan als expert op het terrein van de opvang van meervoudig gehandicapte kinderen. Hierbij doet hij zich voor als arts en neuropsycholoog. De Amsterdammer beweert hij via zijn alternatieve werkwijze meervoudig gehandicapte kinderen voor een belangrijk deel te kunnen genezen.

- BRIEF BURGEMEESTER COHEN -

Wanneer Peter R. de Vries de Amsterdamse politie op de hoogte brengt van de hernieuwde activiteiten van Joep M., komt de gemeente Amsterdam in actie. Burgemeester Cohen schrijft de organisatie die verantwoordelijk is voor de Persoons Gebonden Budgetten in de hoofdstad - Per Saldo - een brief. Daarin verzoekt hij de organisatie geen medewerking meer te verlenen aan de financiering van activiteiten van Joep M. De zedendelinquent zelf krijgt deze brief ook. De Amsterdamse politie gaat hem hinderlijk volgen om hem in zijn hulpverlening te belemmeren.

- “PEDOJAGER” -

Joep M. trekt zich niets aan van de brief en de politie. Hij blijft kinderen werven. Voor de verborgen camera prijst hij zich als een zorgzaam hulpverlener. Hij beweert zelfs dat hij een “pedojager” is, die pedofielen opspoort voor de politie. Tot er een echte pedojager de kelderkast komt. Tegenover Peter R. de Vries verklaart hij dat hij onterecht veroordeeld is.

Een dag na de confrontatie vertelt Joep M. aan een medewerkster van ons programma, van wie hij nog steeds denkt dat zij moeder van een gehandicapt kind is, dat hij vanaf januari weer actief wordt in Amsterdam. Overigens speelt hij al langer met de gedachte Nederland te verlaten vanwege de vele “regeltjes”. Hij wil kindertehuizen opzetten in Roemenië, Suriname en op de Filippijnen.

Joep M.

© Bron: www.peterrdevries.nl/